Sommerfest 2018

Hans-Henrik og Allan passer grillene

Lørdag d. 30. juni blev den årlige sommerfest afholdt. Vejret var tørt og varmt. Der var små 30 gæster tilmeldte. Festen startede kl. 14.30 med kaffe og hjemmebagt kage og der blev sunget lidt fra Den Danske Sangbog. Kl. 15.30- 17.00 var der lavet et lille arrangement som hed "Haldagermagle maler" som gik ud på at man skulle lade sig inspirere af gadekæret og male sit eget kunstværk på en træplade, med malegrej som bylauget havde stillet til rådighed. Der blev malet ca. 10 malerier, som der blev lavet hemmelig afstemming om, hvilke man syntes bedst om. 1. plads gik til Birgit Nielsen - 2. plads blev delt mellem Doris Hansen og Lizzi Schwartzbach og 3. plads gik til Jørgen Paulsen. Der blev kl 18.30 budt på grillet flæskesteg stegt i weber kuglegril og der var masser af lækkert tilbehør, som bestyrelsen havde stået for. Der var islagkage til desserrt. Festen sluttede kl 22 og alle var glade og tilfredse med festen.

 • 1. plads

  kunstværk af gadekær udført af Birgit Nielsen

 • 2. plads

  kunstværk af gadekær udført af Doris Hansen

 • 2. plads

  kunstværk af gadekær udført af Lizzi Schwartzbach

 • 3. plads

  kunstværk af Rørhøne udført af Jørgen Hansen

 • Lækker mad

 • Stort kaffe og kagebord

25. November 2017

Lørdag d. 25. november kl. 14 mødtes ca 20 beboer på plænen ved gadekæret. Der blev serveret gløgg og æbleskiver. Det var bylauget der i år ville prøve at holde juletraditionen udendørs ved at hygge med gløgg og æbleskiver og juletræ med lys. Nogle havde medbragt hjemmelavet syltetøj og Torben havde en gasgrill med som kunne varme æbleskiverne. Det var klart vejr, så vi var meget heldige, da det ellers regnede hver dag op til denne dag og dagene efter. Det blev et vellykket arangement, som måske vil blive gentaget.

24 juni 2017

Lørdag d. 24 juni holdt vi sommerfest. Festen startede med kagekonkurrence og kaffebord, hvor der var 3 flotte kager, som var blevet bagt af: Jens, med en flot chokoladekage, Lilly, med en dejlig Brombærtærte og Cilje havde lave en frisk rabarberkage. Det blev efter afstemning, Lilly der løb af med sejren skarpt forfuldt af Jens og til sidst kom Cilje. Alle 3 fik premier. Selv om det regnede meget til at starte med, var der lunt og godt inde i teltet.
Kl. 15.45 begyndte Grillmesteren, at grille Flæskestege på 4 store webergrille og kl 18.00 var vi klar til at spise.
Der var 27 personer tilmeldt til spisning og med et stort salatbord, steg med knasende sprød svær, flot solskinsvejr, glade og forventninsfulde gæster, kunne det ikke blive bedre. Deserten var Jordbær med is . Under middagen blev der bla. sunget Haldagermagle sangen og der blev snakket og grinet. Der var en meget god stemning i og uden for teltet hele aftenen.

Tusind Tak til alle der deltog og vi håber på en ligeså god fest til næste år.

2017

Lørdag d. 25 marts kl. 14.30 var der 22 medlemmer der tog i Krabasken for at se teaterstykket "SOUTH PACIFIC" og derefter kørte vi til Fuglebjerg hallen for at spise hos den nye vært, Simona. Der blev serveret: Mørbradgryde med kartoffelmos og så var der isdessert med kaffe til. Det smagte rigtig dejligt og alle blev mætte. Der blev under middagen talt og grinet om alt muligt. Dagen sluttede kl. ca. 20.30 og alle var godt tilfredse med arrangementet.

2016

Torsdag d. 3. november indviterede bestyrelsen medlemmerne, en tur til Cafe Rejseladen i Glumsø, på spil-dansk dagen og med en lille gå-tur på hjertestien. Vi havde en rigtig hyggelig aften, hvor vi osse fik lidt at spise. Dem der spillede og sang, var vist ikke klar over, at det var dansk de skulle synge, fordi de sang, på engelsk.
🙂

 • Der hygges omkring bordet

 • Så er der tid til at få snakket om stort og småt

2010

19/9 Efterårs turen gik til Stevnsfortet. Vi samledes ved gadekæret kl. 9.00 og kørte fælles i egne biler derud. Vi gik under jorden med en guide og fik fortalt og så hvordan man havde levet der nede, komplet isoleret fra omverden. I fortet var der mange gange, sammenlagt ca. 3 km og temp. dernede var kun 10 grader, så man kunne ikke klare den i sommertøj.

kl. 12.15 kørte vi til Rødvig kro og spiste en dejlig frokost. Derefter hjemkørsel til Haldagermagle.

 

 • Lange gange med grønne alger på vægge

 • Udgang til havet fra fortet

 • Lille 15 cm kanon

Året 2009

Søndag d. 24 maj i Kristihimmelfarts ferien afholdt Bylauget Trailersalg ved gadekæret. Der var 15 trailere med sælgere i alle aldre, som solgte stort og småt. Et hyggligt orkester spillede traditionel musik i teltet når der kom en byge eller på plænen når solen skinnede. Nogle havde mere gang i handlen end andre, men alle havde en hyggelig dag.

24. oktober inviterede bulauget til bowling i Næstved og derefter spiste vi på Kinaresturant.

Året 2008

Den 28. juni blev den årlige sommefest afholdt. Menuen bestod som selvanligt af helstegt gris, pølser og salatbord. En masse flitige hænder havde lavet nogle flotte og velsmagende kager til kaffen, som appetiten desværre slet ikke kunne stå mål med.
Vi sagde farvel til Peter Jensen i bestyrelsen. Peter har gjordt et stort arbejde igennem mange år i bestyrelses arbejdet og det store arbejde i gennemførelsen af diverse arangementer.
Der blev hygget og danset flittigt hele aftenen.

Lørdag d. 13. september indviterede bylauget på efterårstur til Geocentret ved Møns klint. Der var 24 deltagere og der var lejet en bus som vi blev hentet af ved Gadekæret.I Geocentret blev vi guidet gennem kridttiden, som var der for 70 millioner år siden og indtil i dag. Det var meget spændende. Fortidsudstillingen er gravet ned i selve klinten og bringer os gennem de 3 geologiske perioder der har skabt det Danmark vi kender i dag. Vi medbragte selv frokosten som vi nød i det fri. Der var også tid til en hurtig tur, ned af de mange trapper på klinten. Derefter gik turen til nyord, hvor vi blev sat af og gik lidt rundt på egen hånd. Efter en god dag, kørte vi retur til Haldagermagle. 

26-10. Haldagermagle fik en æblepresse, som blev demonstreret i Preben's lade, hvor alle tilskuer kunne drikke æblesaft. Lækkert.

Året 2007

Den 30. juni blev der afholdt Landsbykulturdag og sommerfest. Der blev lagt et stort arbejde i arrangementet og der var arbejdende boder for store og små. Desværre var tilslutningen til arrangementet ikke stort.

Året 2006

     2006 vil blive husket på sne, kulde og masser af vand og en vidunderlig sommer, men vi vil også huske på, at det var starten på vores Temaaftener i Jan og Susanne's lade.

19/1 Vores første indlæg var historisk tilbagekik på Haldagermagle, hvor ca. 50 borgere mødte op.

16/3 En rejse til Tasmanien, fortalt i billeder, blev afholdt af Tom og Vibeke.

18/4 Filmen "Præsten fra Vejlby" blev vist, en film som var blevet optaget her i området og med lokal befolkningen som statister.

20/5 Denne dag stod der sejltur på programmet og selvom regnen styrtede ned, mødte der ca. 30 op til en hyggelig sejltur med madkurv og en lille en.

23/6 Sankthansaften var der fællesspisning i det fri ved Gadekæret og der blev tændt et lille bål med heks på.

9/7 10 års jubilæum og generalforsamling

15/7 Sommerfesten startede med Bryllup. Et ungt par fra Næstved havde fundet ud af, hvor smukt det kunne være, at blive viet ved Haldagermagle Gadekær, af Borgmester Henrik Willadsen og til tonerne fra melodien Halleluja. En dejlig og smuk oplevelse den lørdag eftermiddag og en god start på sommeren.

26/8 Holdte vi Byens store loppemarked, trods regn og blæst, røg det meste væk. Men det var ikke det eneste der røg væk, for vores 2 store igangsættere, Lene og Bodil, sagde stop efter 10 års slid. Mange tons effekter har de slæbt og sorteret fra genbrugs stationerne, for at byen kunne lave et loppemarked, så nu er spørgsmålet så, var dette det sidste loppemarked i Haldagermagle????

Begge de damer skal have en Kæmpe Tak for det store arbejde de har udført og vi vil savne dem.

År 1999---

1999 var året da byen fik Byskilte. De ugenlige cykelture rundt i området startede i 2001